Jak jsem jel do Šanghaje

Na konci zimy jsem při setkání s jedním známým od něj dostal pozvánku na Sraz v Šanghaji. Uložil jsem si ji a nechal to osudu. Čtrnáct dnů po návratu z Beskyd, tj. 21.5. byl pěkný, téměř letní den. Nic konkrétního jsem naplánováno neměl, takže proč si neudělat výletní den. Program Srazu v Šanghaji sice nenabízel nic extra, navíc šlo o úplně novou neověřenou akci, ale jelikož jsem to měl opravdu kousek, nebylo co řešit.

Jak jsem jel do Šanghaje

Aha, teď mě dochází, že bych tu Šanghaj měl trošku uvést na pravou míru. Ne nebojte, neletěl jsem na druhý konec Euroásie. My tady ve Štatlu totiž máme svou vlastní Šanghaj. 🙂 Během posledních dvaceti let se charakter této oblasti ale dosti změnil a dnes se zde pořádají akce v lehce netradičním prostředí.

Relativně malý plácek pro auta se postupně prakticky úplně zaplnil zajímavou směsicí aut. Přijela auta jak předválečná, tak i poválečná. Největší zastoupení ale měla auta novějšího data výroby a to z obou stran tzv. železné opony. Mezi těmi západními se vyjímal velký a nádherně renovovaný Opel Kapitan

Všechny příznivce retrověcí z ČSSR potěšil bohatý stánek, kde bylo možné ochutnat i zaručeně pravé bonbóny Čokoládoven o.p., závod Sfinx, Holešov – viz titulní foto.

No a nakonec byl za spolupráce příslušníka a jeho pomocné stráže zatčen i jeden živel.

p1010125

Než se člověk nadál, bylo zde pozdní odpoledne a s ním i konec Šanghajského srazu. Na této akci šlo zejména o hodně pohodové setkání části veteránistické obce z Brna a okolí. Příjemné bylo teplé občerstvení a nápoje pro každého účastníka. A vzhledem k tomu, že šlo spíš o komorní akci, bylo dost času navzájem splknout a probrat poslední drby. 😀

Účasti jsem rozhodně nelitoval. Tož zase někdy na viděnou. Třeba opět v Šanghaji. 😉

Albert

Fotogalerie