12 hodin Le Brno – Spartak opět boduje

Dvanáctihodinový závod amatérských jezdců pro všechna vozidla omezená jen max. objemem motoru do 2,6l se odehrával na brněnském Automotodromu. K řízení vám stačí předepsaná helma a kombinéza. Vozy jsou rozděleny do tří kategorií dle objemu motoru 1,6l, 2,0l a 2,6l.

Závodní stáj Eurocar nasadila do závodu dva vozy v kategorii do 1,6l a 2,6l. První vůz – Spartak, startoval ve třídě do 1,6l. Ve voze se střídali čtyři jezdci.

12 hodin Le Brno

V první polovině závodu pršelo a tak průměr na jedno kolo byl u Spartaka cca 4 min. Po oschnutí tratě se průměr zlepšil a jezdci zrychlili o více než 1 min. Vůz postihla drobná nehoda, prasklo čelní sklo. Jezdec (Seli) zareagoval bleskově, sklo vyrazil a vůz dovedl do depa, kde následovala bleskurychlá oprava a zadní sklo se přestěhovalo dopředu. I s tímto handicapem vůz dorazil do cíle a dokonce beze ztráty na soupeře ve své kategorii, což je u vozu o tři generace starším, vynikající úspěch!

12 hodin Le Brno

Druhý vůz, Ford Taunus 1965, který jel v nejsilnější kategorii, si vedl neméně úspěšně. Pravidelnou plynulou jízdou bez nejmenších závad ukrajoval technický náskok mnohem mladších soupeřů. Také on dorazil v pořádku do cíle tohoto namáhavého závodu, který je těžkou prověrkou jezdců i spolehlivosti techniky. Tentokrát obstála technika i jezdci stáje Eurocar na výbornou, na čemž má hlavní zásluhu šéfmechanik a sportovní ředitel stáje Staré Vorel, který na jednom ze snímků předvádí jedinou součást, která nevydržela namáhání a časté řazení na technicky náročném okruhu.

12 hodin Le Brno

Vítězem je však zcela jistě každá posádka, která závod dokončí.

Redakce