Dveře opět dokořán!

1.7.2006 se opět otevřely dveře do Musea Bítov. Na letošní sezónu jsme pro Vás nachystali opět několik novinek.

Bítov

Do služebních vozidel přibyl další vůz Veřejné bezpečnosti, tentokrát Mosvič 412, který se Škodou 1202 a STB Volhou 21 tvoří hezký koutek služebních vozidel.

V řadě 613 je repasovaný vůz čtverkového typu po panu ministru Stránském. Tatry, ale starší a s motorem vzadu posiluje klasický „Hek“, tedy Tatra 87, která je v provozním stavu, tak jak do poslední chvíle jezdila, a to od roku 1968 i v Rakousku, kam s ní tehdejší majitel emigroval. Před pár lety tam byla nalezena – stále jezdící a dovežena zpět do ČR. Taky prošla nezbytnou udržbou a je zpět v provozu – tentokráte už jenom na veteránské akce a k potěšení majitele.

Rourové Tatry, tedy motory vepředu a výrobou předválečné, posiluje Tatra 57 AB speciál, po automobilovém konstruktéru panu Drábovi z Tišnova. Poslední novinkou je T 75 cabrio pana Františka Proseckého staršího. Tento několikanásobný Mistr Republiky Poháru HV nás na sklonku loňského roku navždy opustil.

Letošní, tedy osmá sezóna bude možná již poslední na tomto místě. Bystřický Tatra klub společně s Městským Úřadem Bystřice n.P. usilovně hledá prostory na přestěhování Musea na Vysočinu – tedy do zmiňované Bystřice, takže kdo jste na Bítově ještě nebyl, tak neváhejte. Máte na to pouze tyto prázdniny, kdy je otevřeno denně a to od 9.oo do 19.oo. Těšíme se na Vás!

F.P.