Nedojetá skútrjízda

Stejně jako každý rok, tak i letos uspořádali ctitelé jízdy na skútru svoji prvomájovou vyjížďku. Odhadem více než tři desítky skútrů se sjely na tradiční místo srazu před hlavní bránu brněnského výstaviště. Řadu barevných skútrů tvořily převážně čezety, ale také několik velmi pěkně renovovaných strojů řady Tatran/Manet.

Nedojetá skútrjízda

Na mnoha čízách bylo vidět, že slouží svým majitelům k častým jízdám, dlouho a věrně a že by si už už zasloužily nějakou tu menší investici . Naopak, na jiných vystavených strojích bylo vidět, že si jezdci svých strojů náležitě cení a dokáží je udržet v krásném stavu a dokonce je i špičkově renovovat či restaurovat.

Nedojetá skútrjízda

Jedni i druzí vyrazili od výstaviště nejprve na Šelepku č.1, což, jak brňáci vědí, je kultovní hospůdka a také místo, kde skútraři pravidelně schůzují. Zde proběhlo fotografování seřazených strojů a tady se také kolona skútrařů rozdělila.

Jak jsem záhy pochopil, byly připraveny dvě varianty vyjížďky. Zatímco cílem první skupiny bylo místo posledního odpočinku jednoho z kolegů skútrařů, já jsem se přidal k té druhé, větší a „lesklejší“ a vyrazil za ní směrem na Bílovice do Ruprechtova.

Bohužel jsem musel také plnit jiné povinnosti a tak jsem dal za Řícmanicemi pestrému hejnu dvaceti krásných skútrů sbohem. A jak jsem později slyšel, přišel jsem tak o další, skvělý program…

Škoda. Ale určitě příště pojedu zase!

JiříK